Stipendije kompanije Kalamper za 3 studentkinje

Kompanija Kalamper nastavlja svoje društveno odgovorne aktivnosti i u 2019. godini.

U cilju podrške razvijanja visokoškolskih kadrova iz našeg grada,  krajem 2018. godine objavili smo konkurs za dodijelu godišnjih stipendija za uspješne studente iz Bara.

Na konkurs se prijavilo više od 20 kandidata.

Uprava kompanije je za dodijelu stipendije izabrala kandidatkinje na osnovu uspjeha i sveopšteg zalaganja u dosadašnjem školovanju, i to onih akademskih usmjerenja koja su jedna od glavnih djelatnosti naše kompanije.

–          Indiru Kojić studentkinju Fakulteta za turizam  i hotelijerstvo,
–          Indiru Količić studentkinju Građevinskog fakulteta i
–          Zehru Vukić studentkinju Fakulteta za poslovnu ekonomiju

Novogodišnja proslava za zapošljene kompanije Kalamper d.o.o.

Kompanija Kalamper D.o.o. je 27.12.2018. godine, za svoje zapošljene organizovala sad avec tradicionalnu proslavu u restoranu Kalamper u Dobroj vodi,  kako bi zajednički proslavili još jednu uspješnu poslovnu godinu.

Večeri su prisustvovali zapošljeni iz svih sektora I djelatnosti firme, kao I sezonski radnici.

Jedan od najznačajnijih faktora za uspjeh preduzeća su zaposleni, kojih je osnivanjem firme bilo dvoje a sada ta cifra dolazi do 166 zaposlenih tokom cijele godine. Taj broj se u periodima sezone povećava i ima tendeciju rasta svake naredne godine.

Proslavi su prisustvovali zaposleni iz mendžementa I uprave kompanije, Turističkog kompleksa Kalamper  na Velikom pijesku, sa benzinskih stanica u Baru, Ulcinju I Virpazaru, zapošljeni na građevini, u prodaji nekretnina ,restorana Kalamper kao I drugih djelatnosti.

Vlasnik Emin Kalamperović se zahvalio svim prisutnima na posvećenosti I lojalnosti, čime se jača timski duh I ostvaruju bolji poslovni rezultati. Istaknut je značaj složnosti u radu, poštovanja pravila poslovanja I discipline, kao I ozbiljan pristup radnim zadacima.

Takođe, zahvalili su se svima što su došli da proslavimo ovogodišnje poslovne rezultate I predočeni su novi poslovni ciljevi I investicije koje otvaraju mogućnosti za kreiranjem dodatnih radnih mjesta u 2019 godini

 

“Čast nam je I zadovoljstvo što se možemo pohvaliti ovako brojnim I kvalitetnim kolektivom”, rekao je najstariji vlasnik I jedan od začetnika firme, G-din Emin Kalamperović.

Goste su zabavljali muzičari Dino I Džaja Beharović, koji svojom energijom I iskustvom garantuju dobar provod.

Proslava uspješnje 2018.godine

Kompanija ,,Kalamper D.O.O.” je za svoje poslovne partnere i prijatelje organizovala svečanu večeru u ,,Kalamper Hotel & SPA”, kako bi zajedno proslavili još jednu uspješnu poslovnu godinu.

Večeri su prisustvovali gosti iz svih sektora privrede, lokalne i državne uprave, kao i drugi.

Elvir Kalamperović je pozdravio goste i prenio utiske o uspješnoj 2018-toj godini, kao i prezentovao planirane projekte za 2019. godinu. Zahvalivši se svim prisutnima na dobroj i uspješnoj saradnji i poželio mnogo uspjeha i poslovnih projekata u budućem periodu.
Kompanija ,,Kalamper” je prepoznata kao društveno odgovorna, te je u prošloj godini donirala oko 48.000 eura. Jedna od najvažnijih donacija je izgradnja kuće Mašanovića u Crmnici, u saradnji sa ostalim privrednicima grada Bara, gdje je kompanija Kalamper bila pokretač i najveći doantor. Podrška KK Mornar, organizacija manifestacije Dani Mrkojevića, razne donaciej kroz Udruženje privrednika Bara, kao i Rotary cluba Bara.

,,Kalamper D.O.O.” kao glavni adut i ključ svog uspjeha navodi slogu, istrajnost i jednoglasnost prilikom odlučivanja i rada kako unutar porodice koja je temelj svega, a tako i unutar organizacijske šeme firme. Jedan od najznačajnijih faktora za uspjeh preduzeća su zaposleni, kojih je osnivanjem firme bilo dvoje, a sada ta cifra dolazi do 166 tokom čitave godine. Taj broj se u periodima sezone povećava i ima tendenciju rasta svake naredne godine.

Planirane su brojne investicije u narednom periodu: izgradnja stambenog objekta na Velikom pijesku, površine 4 000 m2, kao i završetak investicionog kupališta u vrijednosti od 280 000 eura, na lokaciji između ,,Apartmana Kalamper” i hotela “Ruža vjetrova”.
Kompanija ,,Kalamper D.O.O.” se bazira na odgovornom upravljanju, kao i održivom razvoju. ,,Nosioci smo brojnih sertifikata i priznanja čime podižemo svijest društveno odgovornog poslovanja i pokazujemo konstantnu težnju ka unapređivanju naše ponude i usluge“, kako je najavio Kalamperović u svom obraćanju gostima.
Očekivani promet do kraja 2018. godine iznosi 20 miliona eura, što podrazumijeva preko 3,5 miliona eura obračunatog PDV-a.

Kompanija ,,Kalamper D.O.O.” se može pohvaliti činjenicom da se od 2013. godine nalazi na “bijeloj listi” velikih poreskih obveznika. Takođe se našla u publikaciji 100 najvećih firmi u Crnoj Gori.

Nova benzinska pumpa

Kompanija “Kalamper” nastavlja sa širenjem svoje ponude i djelatnosti. Trenutno smo u fazi završnih radova na realizaciji projekta nove benzinske pumpe u mjestu Virpazar, na raskrsnice za tunel “Sozina”.

Pumpa će biti moderno uređena po svim standardima na polju prodaje naftnih derivata a u svom sastavu imaće i ostale prateće sadržaje.

Otvaranje pumpe je planirano za 10.maj ove godine.

 

Novo hotelsko kupalište

Kompanija “Kalamper” i ove godine nastavlja sa ulaganjima na polju poboljšanja kvaliteta turističke ponude kako Velikog pijeska tako i opštine Bar i čitave Crne Gpre.

U saradnji sa turističkim kompleksom “Ruža vjetrova”, počla je izgradnja uređenog hotelskog kupališta na plaži Veliki Pijesak. Za ovaj projekat kompanija je dobila sva potrebna odobrenja od strane JP “Morsko dobro” kao i Ministarstva turizma i održivog razvoja.

Kompanija planira da kupalište bude spremno do početka ove ljetnje sezone i time svim svojim gostima pruži dodatni sadržaj za uživanje tokom boravka u ovom prelijepom kompleksu.

25.godina kompanije Kalamper

Kompanija Kalamper d.o.o. je na svečanoj sjednici Koordinacionog odbora za kvalitet u Privrednoj komori Crne Gore, povodom obilježavanja Svjetskog dana kvaliteta, održanoj 9. novembra 2017. godine, predstavila 25 godina uspješnog rada, s posebnim osvrtom na značaj upravljanja kvalitetom usluga i proizvoda, kao i stalne edukacije kadrova.

saznaj više

Sponzori Međunarodne konferencije u Budvi

Kompanija Kalamper d.o.o. je u sklopu svoje misije da postane preduzeće prepoznatljivo po odgovornosti koja se odnosi na kvalitet, zaštitu životne sredine i na zdravlje i bezbjednost na radnom mjestu, bila jedan od sponzora Međunarodne konferencije za regionalnu saradnju u oblasti zaštite i zdravlja na radu, pod nazivom: „Gradimo zaštitu i zdravlje na radu za XXI vijek “, održanoj od 26.-28.oktobra 2017. godine,u Budvi.

saznaj više

Otvoren Kalamper Hotel & Spa

“Kalamper Hotel Spa” je dio turističkog kompleksa uspješne barske kompanije “Kalamper”, koja je objekat izgradila uz podršku Investiciono-razvojnog fonda i kreditno zaduženje po najpovoljnijim uslovima, kao firma koja je od početka na “bijeloj listi” poreskih obveznika. U izgradnju hotela uloženo je 3.000 000€.